HSC ENGLISH ADVANCED TRIAL PREPARATION

9th of July: Day 1 

10th of July: Day 2 

Area of Study: Discovery Module

10am - 50 minute session

  • Module Analysis

  • Concepts of Discovery

  • Ask the presenter any questions you have about this module

Break

10:50am - 10 minute break

This is a ten minute break marks the half way point of the session

Area of Study: Discovery Module

11am - 1 hour session

  • Discussion of common texts

  • How to deconstruct exam questions?

  • Answering exam questions

  • The last ten minutes will be for you to ask questions 

Break

12pm - 15 minute break

We recommend you bring lunch and a water filled bottle 

You can walk around and stretch your legs during the break 

Area of Study: Discovery Creative

12.15pm - 1 hour session

  • How to respond to the stimulus

  • A reminder of the things not to do in your creative and things to do

  • Ask the presenter any questions you have about this module

  • The last ten minutes will be for you to ask questions 

Please reload

A guidebook with revision notes and sample band 6 responses

People and Politics

9am - 1 hour session

  • Module Analysis

  • Concepts

  • Discussion of common texts

  • Structuring your essay for the exam

  • Ask Questions

Break

10am - 10 minute break

A short break before the next session

Critical Analysis: Module

10.10am - 50 minute session

  • Module Analysis

  • Concepts and meanings presented in common texts

  • Structuring your essay for a critical response

Break

11am - 10 minute break

We recommend you bring lunch and a water filled bottle 

You can walk around and stretch your legs during the break 

Critical Analysis: Exam

11.10am - 50 minute session

​​

  •  Answering exam questions

  • How to deconstruct exam questions?

  • Ask questions

Break

11:50am - 10 minute break

A short break before the next session

People and Landscapes

12pm - 1 hour session

​​​

  • Module Analysis

  • Concepts

  • Discussion of common texts

  • Structuring your essay for the exam

  • Ask Questions

Please reload

Analysis of exam questions

11th of July: Day 3 

Intertextual Connections

9am - 1 hour session

​​

  • Module Analysis

  • Concepts

  • Discussion of common texts

  • Structuring your essay for the exam

  • Ask Questions

Break

10am - 10 minute break

A short break before the next session

Comprehension Section

10.10am - 50 minute session

  • How to answer questions

  • Structuring your short answer  

Break

11am - 10 minute break

We recommend you bring lunch and a water filled bottle 

You can walk around and stretch your legs during the break 

Study Tips

11.10am - 30 minute session

​​

  •  Stress management

  • Effective study plans and methods

  •  Study tips – how to avoid ‘burning out’

Break

11:40am - 10 minute break

A short break before the next session

Intertextual Perspectives

11:50am - 1 hour session

​​​

  • Module Analysis

  • Concepts

  • Discussion of common texts

  • Structuring your essay for the exam

  • Ask Questions

Please reload

Ask questions and receive advice from top achieving graduates 

Join Set to Study at our Trial Preparation lectures so we can help you achieve your best outcome.

SET TO STUDY: What you need to know:

  • Bring a laptop or notebook

  • Pencil case (pens and highlighters)

  •  We ask that you arrive at least 10 minutes early to receive your guidebook, sign in and find your seat

  • The guidebook will contain notes and materials relevant to each Module such as HSC band 6 responses and text revision

  • The aim of the guidebook is to save you time on note taking and aid in your revision

  • If you would like an exam practice day, to then have your exams marked by a HSC marker please follow the link by clicking on the blue note taking icon

  • Our sessions have a maximum of 24 students to give you the opportunity to ask questions throughout the sessions 

  • Our presenters are graduates who have an ATAR above 95 and a passion for sharing all of their HSC wisdom to help students achieve their best result. 

  • Location is easily accessed via bus or train: North Sydney Training Centre,  2/80 Mount St, North Sydney NSW 2060

 

Pricing 

11 hours over 3 days, averaging $21.18 per hour, $85 per day. 

EARLY BIRD OFFER 15% OFF

9th, 10th & 11th of July 2018. Offer valid until midnight on the 10th of June 2018.

TOTAL $216.75

FULL PRICE

9th, 10th & 11th of July 2018

TOTAL $255

Please reload

Set to Study, Neutral Bay & Bondi Tel: 0458 781 806 Email: enquiresettostudy@gmail.com

FOLLOW ME

  • Black Facebook Icon
  • Google Places Social Icon